Sidor

Etiketter

onsdag 21 september 2011

2011-09-17 Fråga om jäv till Kammarrätten

Eftersom domstolschefen i Förvaltningsrätten i Härnösand(FIH) avslog i beslut jävs fråga mot  domare/domstolen/ Förvaltningsrätten i Härnösand ansöks nu om prövningstillstånd/överklagas beslutet till Kammarrätten i Sundsvall.


Att en domstolschef i egna domstolen opartiskt  och rättssäkert egenhändigt kan avgöra en sådan fråga i sin egna domstol(arbetskamrater) torde endast det vara skäl för prövning om jäv utifrån kvalitén på rättssäkerheten.


Du kan läsa hela inlagan till Kammarrätten i Sundsvall via denna länk 


Fråga om jäv ansökan om prövningstillstånd till Kammarrätten i Sundsvall.20110917

fredag 16 september 2011

2011-09-16 Svar från arbetsgruppen AMBU på skrivelse från GENERAL DIREKTORATET FÖR HÄLSO- OCH KONSUMENTFRÅGOR av 2011-08-31

Arbetsgruppen AMBU fick 2011-08-31 skrivelse från EU-kommissionen med bl.a. begäran om komplettering med dokumentation av bevis utifrån anmälan mot staten Sverige av datum 2009-05-27(pågående fördragsbrottsgranskning mot Sverige,EU Pilot 932/2010/MARK mot Sverige).

Skrivelsen som denna dag gått till EU-kommissionen/ GENERAL DIREKTORATET FÖR HÄLSO- OCH KONSUMENTFRÅGOR kan du läsa via denna länk EU-KOMMISSIONEN sida 1 av 17, arbetsgruppen AMBU svar av datum 2011-09-16 pdf

Skrivelsen är uppbyggd utifrån frågeform och här får du en inblick i vad som bl.a. delges på sidan 14, citat;

Fråga 7 a)

EU-domstolen har redan 2007-04-19 i Stamatelaki domen, punkterna 36-38, underkänt Greklands propå om gränsöverskridande kvalitetskontroll. Är då Sveriges gränsöverskridande dubbla kvalitetskontroller förenlig med ovanstående EU-dom och patientrörlighetsdirektiv artikel 1, 1a och 1b om vårdlandets suveränitet av egen kvalitetskontroll?

Fråga 7 b)

  • Sveriges Regering har i brev till EU-kommissionen 2010-09-30 sidan 2 anfört att gränsöverskridande kvalitetskontroll göres utifrån folkhälsoperspektiv. Utifrån att Greklands gränsöverskridande kvalitetskontroll underkänts av EU-domstolen(likväl även Luxemburg), hur är det då möjligt att Er personal(GENERALDIREKTORATET FÖR HÄLSO- OCH KONSUMENTFRÅGOR) inte upptäcker att Sverige icke respekterar andra medlemsländers suveränitet att utföra kvalitetskontroll på given vård inom eget territorium, samt att Sverige inte respekterar EU-praxis, fördrag och direktiv?


Fråga 7 c)

Sverige har i ovan nämnda brev, sidan 2, tydligt ansett sig ha rätt till gränsöverskridande kvalitetskontroll ur folkhälsoperspektiv. EU-domstolen har redan avslagit Greklands regerings propå om kvalitetskontroll av vårdlandets givna vård(Stamatelaki punkt 36-38).

Varför behandlas dessa 2 medlemsländer olika utifrån perspektivet ”gränsöverskridande kvalitetskontroll” av vårdlandets vårdgivare och dess behandlingsmetoder?

Fråga 7 d)

I tidigare nämnd EU-dom C-211/08(kommissionen mot Spanien) punkt 49 anser domstolen att det ska råda frihet för EU-medborgare(obs svenskar undantages ej) dra fördel av kompetenser av andra länders tjänstegivare, utan att hindras av restriktioner.

Sverige har dokumenterat 2 restriktioner: dels ur folkhälsoperspektiv(enligt Sveriges Regerings brev till EU-kommissionen 2010-09-30, mitt på sidan 2) dels utifrån interna svenska kvalitetskontrollen ”vetenskap och beprövad erfarenhet”(enligt Försäkringskassan och Länsrätten i Hallands län, t.ex. målet mot Inger Larsson sidan 4 sista stycket).

  • Är dessa två svenska restriktioner förenliga med EU-praxis i punkt 49 i domen C-211/08 där det stadgas om frihet att mottaga tjänster utan att hindras av restriktioner?



  • Begäran: Ifall de två svenska restriktionerna är förenliga med nämnda dom punkt 49, så begär jag att Ni motiverar ställningstagandet utifrån Rättighetsstadgan artikel 41.2c. Slut citat.


Vi inom arbetsgruppen AMBU ser med tillförsikt fram emot svaret från EU-kommissionen inom 15 arbetsdagar.

måndag 5 september 2011

2011-09-05 Sveriges Riksdag Alla riksdagsledamöter

Bästa riksdagsledamot


Tyvärr kommer mera fakta och bevis för hur vårt rättssamhälle är i kraftfull gungning och de krävs av er i riksdagen att ni mycket skyndsamt agerar för att värna rättssäkerheten i Sverige för svenska unionsmedborgare, ert uppdrag och er skyldighet!


201109-04 giv via Mynewsdesk ut pressmeddelande om hur det verkligen förhåller sig inom förvaltningsdomstolarna, vissa av förvaltningsdomstolarna, och det innebär att generellt alla svenska unionsmedborgare utsätt för diskriminering utifrån nationalitet då utifrån Rättighetsstadgan artikel 21.


Sveriges Riksdag har ett mycket stort ansvar att väcka frågan i Sveriges riksdag och därigenom påvisa att riksdagen verkligen värna om rättssäkerheten i Sverige för svenska unionsmedborgare.


 Länken till pressmeddelandet http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/sveriges-regering-hur-raettssaeker-aer-svenska-foervaltningsdomstolar-677318


 Pressmeddelandet har du också här under;


 Sveriges Regering Hur rättssäker är svenska förvaltningsdomstolar?


2011-09-04


Hur rättssäker är svenska förvaltningsdomstolar utifrån ärenden/mål som berör gränsöverskridande vård inom EU/EES?


Förvaltningsdomstolar i Sverige har att skydda svenska unionsmedborgares EU-rättigheter men vilken kompetens besitter förvaltningsdomstolarna för att lyckas med det uppdraget och den skyldigheten?


Att det förekommer stora brister utifrån att handläggning skall vara opartisk, rättssäker och saklig är för oss inom arbetsgruppen AMBU ingen direkt nyhet men för stora allmänheten kanske detta är storligen synnerligen mycket anmärkningsvärt!


Du får denna dag tillgång till verkligheten om hur det går till i en svensk förvaltningsdomstol, Förvaltningsrätten i Härnösand m.fl., och det är uppenbart att det icke är rättssäkert för svenska unionsmedborgare när mål skall prövas som berör gränsöverskridande vård inom EU/EES.


Du får här tillgång till skrivelse/inlaga av denna dag, 2011-09-04, till Förvaltningsrätten i Härnösand som bl.a. påvisar misstanke om jäv i svensk förvaltningsdomstol.


Via denna länk kan du läsa mera http://eueeshealthcare.mpbloggar.se/forvaltningsdomstolarna/


Ulf Bittner, en av tre i arbetsgruppen AMBU


Arbetsgruppen AMBU består av Assar Fager, Bert Magnusson(ordf. Nackskadeförbundet) och Ulf Bittner


 

 Som förtroendevald i ditt uppdrag för att värna rättssäkerheten är det av största vikt att du nu agerar, du får tillgång till hela inlagan, som påvisar hur illa det är ställt med rättssäkerheten i vissa svenska förvaltningsdomstolar, via bifogad fil Ulf Bittner2011 09 04 inlaga skrivelse till Förvaltningsrätten i Härnösand 21 sidor.


 Förutsätter att i ditt uppdrag ingår att värna om rättssäkerheten i Sverige för svenska unionsmedborgare

Utifrån att i denna skrivelse/inlaga, som du nu fått del av, påvisas att det icke är ett enskilt fall utan att det är generella övergrepp som sker( som strider mot demokratins och rättssäkerhetens grunder) och att det krävs att dessa frågor mycket skyndsamt väcks i Sveriges Riksdag.

Ser fram emot mycket skyndsam återkoppling från dig som folkvald om hur du personligen har för avsikt att agera för att värna rättssäkerheten för svenska unionsmedborgare

 Denna skrivelse kommer också att delges offentligt via följande länk http://eueeshealthcare.mpbloggar.se så även ditt personliga svar.

 

mvh

Ulf Bittner, en av tre i arbetsgruppen AMBU

http://eueeshealthcare.mpbloggar.se/

Sweden

e-post voulf56@gmail.com

telefon 070-357 46 59 (international 0046 70 357 46 59)

SKYPE nr voulf56

 

söndag 4 september 2011

2011-09-04 Pressmeddelande via Mynewsdesk

Sveriges Regering Hur rättssäker är svenska förvaltningsdomstolar? 


Svenska unionsmedborgare som överklagar till svensk förvaltningsdomstol skall skyddas av förvaltningsdomstolen utifrån EU-rättspraxis och Rättighetsstadgan. Dvs. skyddas mot övergrepp från myndigheten Försäkringskassan då det berör ärenden/mål utifrån gränsöverskridande vård inom EU/EES. Här avslöjas hur verkligheten är och att vissa förvaltningsdomstolar icke tillämpar rättssäker handläggning!


Via denna länk kan du läsa hela pressmeddelandet http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/sveriges-regering-hur-raettssaeker-aer-svenska-foervaltningsdomstolar-677318

 

 

 

 

 

2011-09-04 Hur rättssäker är svenska förvaltningsdomstolar utifrån ärenden/mål som berör gränsöverskridande vård inom EU/EES?

Förvaltningsdomstolar i Sverige har att skydda svenska unionsmedborgares EU-rättigheter men vilken kompetens besitter förvaltningsdomstolarna för att lyckas med det uppdraget och den skyldigheten?


Att det förekommer stora brister utifrån att handläggning skall vara opartisk, rättssäker och saklig är för oss inom arbetsgruppen AMBU ingen direkt nyhet men för stora allmänheten kanske detta är storligen synnerligen mycket anmärkningsvärt!

Du får denna dag tillgång till verkligheten om hur det går till i en svensk förvaltningsdomstol, Förvaltningsrätten i Härnösand m.fl., och det är uppenbart att det icke är rättssäkert för svenska unionsmedborgare när mål skall prövas som berör gränsöverskridande vård inom EU/EES.

Läs mera under fliken  Förvaltningsdomstolarna